Winkelwagen

Hoe werkt TravelLock?


Hoe werkt TravelLock? 

Uw originele stuurbalansen worden gedemonteerd en vervangen door TravelLock. 
De rechter TravelLock is te verdraaien. 
U draait de TravelLock met de bovenzijde naar u toe (dus tegen de klok in) en vanuit de TravelLock komt een slijtvaste bus naar buiten welke tegen de nylon binnenbus van uw gashandvat drukt. Hierdoor ontstaat een lichte  wrijving en het gas zal blijven staan in de stand waarin u hem loslaat.
De TravelLock is bijzonder nauwkeurig af te regelen zodat u uw voorkeur bijzonder goed kunt instellen.
Wanneer de TravelLock goed is ingelopen gaat het bedienen van het gas steeds lichter en blijft de beoogde werking hetzelfde.

Het gas blijft ten alle tijde normaal bedienbaar en blokkeren van het gas is niet mogelijk. 
Een halve slag terug en het gas werkt weer normaal. 
Het is even wennen, maar eenmaal gewend zult u niet anders meer willen. Het gas is beter doseerbaar en valt al rijdende niet meer dicht. Het gewicht van de TravelLock elimineert de stuurtrillingen voor een belangrijk deel en voorkomt slapende handen.

Het meeste voordeel haalt u uit het feit dat u onbewust meer gaat bewegen op de motorfiets. 
Het tintelen en/of kramp ontstaat in hoofdzaak door een belemmerde bloeddoorstroming door te langdurig dezelfde houding.
Handelingen die u altijd deed met uw linkerhand - omdat u uw rechterhand niet van het gas kon halen - gaat u nu ook met rechts doen.  
Onbewust zullen dat handelingen zijn zoals bijvoorbeeld iets aanwijzen, de gps bedienen, de rits van uw jas dichtmaken, uw helmvizier open en dicht maken en noem zoal maar op. 
Al deze kleine handelingen bevorderen uw bloeddoorstroming en dat maakt het dat u het veel langer op de motorfiets uit zult houden.

De meeste kopers van TravelLock zeggen dat ze TravelLock in hoofdzaak aanschaffen voor de snelweg. 
Als ze een tijdje met TravelLock hebben gereden hoor je meestal dat ze altijd met de TravelLock in werking rijden. Bovendien missen ze het direct  wanneer de TravelLock niet in werking staat.